Продовження терміну перебування | «ЮКФ» | Юридична компанія Продовження терміну перебування | «ЮКФ» | Юридична компанія

Продовження терміну перебування

Послуга Терміни Ціна
Продовження терміну перебування3–7 днів4000 грн.

Продовження терміну перебування

Іноземні громадяни мають право перебувати на території України протягом дії візи, або якщо іноземець приїхав з країни з безвізовим режимом, то не більше 90 днів. Іноземці та особи без громадянства можуть звільнятися від реєстрації паспортного документа на підставі відповідного міжнародного договору України на умовах взаємності.
Якщо іноземний громадянин планує прибувати в Україну на термін, більший ніж 90 днів, він зобов’язаний вчасно зареєструвати своє перебування в місцевому ОВІРі. Якщо іноземець не проходить процедуру реєстрації у встановлений термін, то на нього накладаються штрафні санкції.
Підстави для продовження терміну перебування: оформлення громадянства, подача заяви про отримання дозволу на імміграцію, відсутність можливості покинути територію України, інші необхідні випадки.

Якщо приймаючою стороною є фізична особа (необхідні документи):
– заява від іноземця;
– 4 фотокартки іноземця 3,5 на 4,5 см;
– оригінал паспорту іноземця та копія всіх сторінок (або імміграційна картка), завірений переклад на українську мову;
– копія паспорта особи, що приймає (завірена підписом власника). Якщо приймаючою стороною є іноземець, копію посвідки на проживання;
– документ, що підтверджує наявність фінансового забезпечення або гарантійний лист від приймаючої особи;
– документ про право власності на житло, яке надається іноземцю зі згодою всіх власників на проживання іноземця;
– квитанція про оплату держмита.

Якщо приймаючою стороною є юридична особа, додадуться документи: копія сторінок паспорта керівника юридичної особи; копія Витягу з ЄДРПОУ юридичних осіб та фізичних осіб підприємців; копія наказу (завірена печаткою фірми) про призначення особи, уповноваженої оформляти документи іноземних громадян, а також нотаріально завірена копія документа про право власності юридичної особи на житло або договору оренди житла, яке надається іноземцю для проживання.

Продовження терміну перебування

Іноземні громадяни мають право перебувати на території України протягом дії візи, або якщо іноземець приїхав з країни з безвізовим режимом, то не більше 90 днів. Іноземці та особи без громадянства можуть звільнятися від реєстрації паспортного документа на підставі відповідного міжнародного договору України на умовах взаємності.
Якщо іноземний громадянин планує прибувати в Україну на термін, більший ніж 90 днів, він зобов’язаний вчасно зареєструвати своє перебування в місцевому ОВІРі. Якщо іноземець не проходить процедуру реєстрації у встановлений термін, то на нього накладаються штрафні санкції.
Підстави для продовження терміну перебування: оформлення громадянства, подача заяви про отримання дозволу на імміграцію, відсутність можливості покинути територію України, інші необхідні випадки.

Якщо приймаючою стороною є фізична особа (необхідні документи):
– заява від іноземця;
– 4 фотокартки іноземця 3,5 на 4,5 см;
– оригінал паспорту іноземця та копія всіх сторінок (або імміграційна картка), завірений переклад на українську мову;
– копія паспорта особи, що приймає (завірена підписом власника). Якщо приймаючою стороною є іноземець, копію посвідки на проживання;
– документ, що підтверджує наявність фінансового забезпечення або гарантійний лист від приймаючої особи;
– документ про право власності на житло, яке надається іноземцю зі згодою всіх власників на проживання іноземця;
– квитанція про оплату держмита.

Якщо приймаючою стороною є юридична особа, додадуться документи: копія сторінок паспорта керівника юридичної особи; копія Витягу з ЄДРПОУ юридичних осіб та фізичних осіб підприємців; копія наказу (завірена печаткою фірми) про призначення особи, уповноваженої оформляти документи іноземних громадян, а також нотаріально завірена копія документа про право власності юридичної особи на житло або договору оренди житла, яке надається іноземцю для проживання.